اگر بخواهیم به این سوال که تایپوگرافی Typography چیست پاسخ دهیم، باید به پیشینه ی رفتاری بشر، توجه نماییم. به مقاله ی جدید سایت تبلیغات در گوگل پارینا خوش آمدید.بشر در هر دوره از زندگی خود، کوشیده تا با تلفیق هنر و عناصر بصری، آثار بدیع و جذاب را به منظور انتقال هدف و مقصود خود بیافریند.

یکی از این ترکیبات هنرمندانه، تایپوگرافی است.این خلق هنرمندانه، در پی آنست تا با ترکیب متن (با قید حفظ خواناییش)، با عناصر گرافیکی، ناقل پیامی باشد که طراح آن قصد انتقالش را دارد.بدیهی است، آموزش و یادگیری اینگونه ابزارها، جایگاه خاص و برتری دارد؛ به این شرط که در تولید آن تمام استانداردهای لازم رعایت شده باشد.نکته ای که در تعریف تایپوگرافی محرز است، اختلاف نظرها در ارائه ی تعریفی یگانه از تایپوگرافی است.

اما میتوان بر سر تعریف هنر طراحی با تایپ توافق کرد که حروف را در قالبی تصویری ارائه میدهیم، به گونه ای که حروف خوانایی خود را حفظ کرده و در عین حال تمام تصویر خلق شده هدف و منظور تولیدکننده را در کوتاهترین زمان ممکن با برقراری ارتباط به مخاطب القا کند.

جزئیات تایپوگرافی

در تایپوگرافی یک عنصر با مولفه ای به متن اضافه میشود.این عنصر میتواند کشیدگی متن، تغییر اندازه، تغییر رنگ، فاصله ی حروف و خطوط، تغییر شکل و حروف، ایجاد طرح در متون و موارد دیگر باشدبه نحوی که دو عامل معنا و تصویر را با حروف ایجاد نماید.بکارگیری ذوق و زیبایی شناسی و همچنین استفاده از فونت های مخصوص و مناسب، برای غنای ارتباط تصویری از ملزومات ضروری تایپوگرافی است.

در حقیقت تایپوگرافی که از تکنیکهای پرطرفدار در تولید محتواست یکی از انواع اینفوگرافیک ها یا همان اینفوگرافیک ایستاست.گفتنی است که امروزه به دلیل شاخصه ی آشنایی زدایی بصری، جایگاه ویژه ای پیدا کرده است.

گرافیست ها

پارینا شما را به خواندن ادامه ی مطلب دعوت مینماید.خالی از لطف نیست که در اینجا نیم نگاهی به کار گرافیست ها داشته باشیم.اساسا این افراد هنرمندانی هستند که انتقال دهنده پیام یا ایده هایی بر مبنای تصاویر یا حروف به مخاطبان خود هستند.این تخصص را دست کم نگیرید.

شاید برای گرافیست بودن آشنایی با نرم افزارهای گرافیکی و اطلاع از جدیدترین اخبار در این زمینه لازم باشد، اما کافی نیست.برای گرافیست خوب بودن باید هنرمند بود.

این کار تا حد زیادی ترکیبی از تکنیک و ذوق است و آنهایی در کار خود حرفه ای میشوند که معجونی از این ترکیب را داشته باشند.طراحی پوستر، طراحی وب، تصویر سازی، کتاب های کودک، طراحی لوگو و… هر کدام زیر شاخه هایی از گرایش های اصلی گرافیست ها هستند.برای توضیح بیشتر اینها در زمینه های ارتباط بصری، تصویرسازی و گرافیک محیطی خلاصه میشوند.البته در یک نگاه اجمالی و این عرصه ها میدانگاهی برای محک عیار هنر این افرادست تا نتیجه کار هنرمند را از تکنسین تمییز دهد.

گرافیست های مشهور دنیا

راب جانوف: طراح لوگوی شرکت اپل که در سال 1977 این اثر را خلق کرد. در این زمان او در آژانس تبلیغاتی رجیس مک کنا کار میکرد.نکته ی جالب اینست که در سال 2017 میلادی شروع به ریدیزاین لوگوی بیمه ی سینا کرد.

استفان ساگمیستر: گرافیست اتریشی الاصلی که در حال حاضر ساکن نیویورک است و دانش آموخته ی دانشگاه هنر وین.اگرچه زمینه ی اصلی فعالیت او طراحی پوستر و طراحی کاورهای موسیقی است اما طرح های دیگری برای شرکت خود هم خلق میکند.این طراح نابغه برای طراحی بسته بندی موسیقی نمادین برنده ی جایزه ی grammy شده است.

دیوید کارسون: دیوید کارسون برای طراحی خلاقانه و نوآورانه خود در مجله ی ریگن مشهور است.در سال 1989 مدیر هنری مجله ی Beach Culture شد.اگرچه کارسون پیش از چاپ مجله تنها شش شماره تولید کرد، اما کارکردن در آنجا موجب شد که بیش از 150 جایزه ی طراحی به دست آورد.

چیپ کید: نام اصلی او چارلز کید است و زاده ی پنسیلوانیا. بعید است طرفدار ژانر ترسناک باشید اما اسم کتاب و فیلم پارک ژوراسیک را نشنیده باشید.ارتباط چیپ کید به این اثر وقتی معنا می یابد که بدانیم طراح کاور کتاب او بوده است.و حالا خود او و این آثار شهرت جهانی دارند.بواقع تخصص او طراحی جلد کتاب است. از سویی دیگر او خود نویسنده ی رمان و داستان است.

با ما موفقید.

keyboard_arrow_up