تاریخچه تبلیغات از کجا نشات میگیرد؟ مقاله حاضر از سری مقالات سایت تبلیغات در گوگل تلاش میکند تا پاسخ این پرسش را بیابد.با ما همراه باشید.
از روزی که بشر با صدف، ماهی و عاج فیل مبادله ی پایاپای را آغاز کرد، سنگ بنای برطرف کردن نیازهایش را در برابر برطرف کردن نیازهای دیگران گذاشت.و وقتی که دارنده ی عاج فیل تبدیل به دارندگان عاج فیل شد بدون شک رقابت اقتصادی مفهوم سرنوشت ساز زندگی انسان شد.
اما بشر چه راهی برای رقابت پیش روی خود داشت، آن هم در شرایطی که یکی از مهم ترین ابزارهای ارتباط بشر، یعنی خط، کاملا تصویری بود؟ تیم تولید محتوای شرکت پارینا شما را به خواندن ادامه مطلب تاریخچه تبلیغات دعوت میکند.
تاریخچه تبلیغات ریشه دار است
در جستجوی ریشه ی اولین رقابت انسان بر سر دست سازه های خود، به فرضیه ای جالب برمیخوریم.مثلا اینکه تصویر حک شده سازه های اولیه همچون ظروف سفالی، بر دیواره ی غارها، نمایانگر قدیمی ترین شکل تبلیغات برای معرفی و عرضه ی فرآورده هایش بوده است.
در پی روند طبیعی این مسیر، قاعدتا تبلیغات، با اختراع سکه های ضربی وارد مرحله ی جدیدتری شده است.چرا که اقتصاد تحت تاثیر آن به جریان پیشرفته تری قدم گذاشته و عرصه ی تجارت، پیشنهادهای بهتری برای رقابت و رکن اصلی آن، تبلیغات، به تجار داده است.
باید بپذیریم مختصات دنیای مدرن امروز با شرایط پیش از آن، قبل از انقلاب صنعتی و عصر رنسانس، بسیار تفاوت دارد. بنابراین باید به دو شیوه ی ابتدایی و پیشرفته ی تبلیغات هم در این دو جهان قائل باشیم.گرچه ممکنست در بررسی های پیشرفته به هم پوشانی هایی هرچند دور، میان این دو جهان ( مدرن و باستان ) نیز مواجه شویم.
در توضیح و دسته بندی شیوه های سنتی و ابتدایی تبلیغ چنانچه اشاره شد، یکی از ادوار مهم تبلیغ دوره ی نشانه ها و تبلیغ روی دیواره ها و سنگ نبشته ها بود.
تاریخچه تبلیغات از گذشته تا جهان مدرن
– علائم حجاری شده بر روی کاسه ها، کوزه های سفالی و…
– جارچی های شهر که برای این جهان مدرن هم نامی آشنا هستند با ظاهری که عصر مدرنیته به آن داده است.
گفتنی است این یک جمع بندی ساده برای درک نقاط مشترک شیوه های تبلیغ در بین تمدن های قدیم محسوب میشود و ممکنست در میان اقوام مختلف، ایده هایی دیگر جهت تبلیغات نیز وجود داشته است.از دسته بندی ساده تبلیغات در دوران باستان که گذر کنیم، به مفهوم تبلیغات در دوران نوین برمیخوریم.
همان تبلیغاتی که با مرور تاریخچه اش می یابیم ریشه در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم در ایالات متحده آمریکا دوانده است.دقیقا زمان ظهور آژانس های تبلیغاتی و بوجود آمدن مجلات و کتابهای تبلیغاتی در دهه 1930 میلادی با افتتاح مجله ای به نام عصر تبلیغات که اتفاقا رنگی چاپ میشد.
پایه گذار تبلیغات مدرن
اما در دهه ی پیش از افتتاح اولین مجله ی رنگی تبلیغات، آلبرت لاسکر، پایه گذار تبلیغات مدرن، تعریفی از آن ارائه داد که نقطه ی آغاز این دنیای پرهیاهو محسوب میشود: ” تبلیغات عبارت است از فروشنده در پشت دستگاه چاپ “و به این ترتیب لاسکر، پدر تبلیغات نوین، لقب گرفت.
با پیشرفت روزافزون رسانه ها ، شیوه های تبلیغاتی نوین مورد استفاده ی مردم قرار گرفت مانند هدایای تبلیغاتی. منظور ما کارت پستال، تقویم، ساک دستی، انواع ماگ و... است که همگی راهی مطلوب جهت تبلیغاتند.چاپ بروشور و کاتالوگ جهت معرفی شرکت ها و آشنایی با کمپانی ها،ارسال خبرنامه و مجله برای مشتریان و ارسال آنها، بمناسبت های مختلف همه و همه نشانگر اهمیت شما به مخاطبانتان است.
تبلیغات در چه زمان هایی موثر است؟
فروش های فوق العاده در شرایطی که تخفیفات ویژه مانند تخفیف های بین فصل برای مشتریانتان در نظر گرفته اید.مواقعی که اطلاع رسانی برای جذب مشتریان جدید، و حفظ مشتریان قدیمی است.در این موارد با تبلیغات میتوانید سلام خود را به مشتریان قدیمی برسانید و به آنها نشان بدهید، فراموششان نکرده اید.
راههای تبلیغات سودآور
برای تبلیغات سودآور، به مولفه های زیر بعنوان ارکان اصلی موفقیت در تبلیغات توجه کنید:
1- ماندگاری بیشتر تبلیغ همزمان با انتقال بیشترین اطلاعات در کمترین زمان ممکن
2- شناسایی بازار هدف، که باعث کاهش هزینه های تبلیغات و سودآوری بالا میشود.در غیر اینصورت ممکنست تبلیغات زیان رسان هم باشد.
چه بسا افرادی که هزینه های گزاف در جهت شناساندن محصولات، خدمات و شرکت خود به مشتریان میکنند اما نتیجه ی دلخواه را کسب نمیکنند.
به این دلیل که همه کسانیکه این تبلیغات را دریافت کرده اند، مشتریان واقعی نبوده اند یا محدوده ی سنی گسترده ای را در بر میگرفته.
3- ارزان و بصرفه بودن
4- فراگیری
5- ماندگاری
6- هوشمند
7- شبانه روزی
8- قابل تغییر، متناسب با خواست و شرایط سفارش دهنده
تبلیغات اینترنتی
در دهه های اخیر ، واژه ی تبلیغات به اینترنت سخت گره خورده است.مگر میشود خانواده ای را در شهری پیدا کرد که دسترسی به اینترنت و سایل ارتباط جمعی مرتبط با آن نداشته باشند.قطعا نمیشود به این معنی که امکانات این دسترسی بر پهنه ی کره ی زمین گسترده شده و فقط ممکنست برخی افراد، خودخواسته و آگاهانه از آن اجتناب کنند.
به تبع این شرایط در شهرها و کشورهای مختلف، بخش عظیمی از مردم بواسطه نمایش بنرهای اینترنتی با تبلیغات روبرو میشوند. به این ترتیب که در قسمت پایین اپ (app) تلفن های همراه، تبلت ها و یا ارسال نوتیفیکیشن برای کاربران، گوگل ادوردز و گوگل ادسنس نیازهای خود را برطرف میکنند.آنچه این دسته از تبلیغات را مطلوب نظر کاربران میکند، بصرفه بودن آن در مقایسه با دیگر روش های تبلیغاتی است.
در کنار این مزیت، این شکل از تبلیغات آمار نزدیک به واقعیتی را برای تجزیه و تحلیل در اختیار سفارش دهندگان قرار میدهد. که نتیجه ی آن قاعدتا بهبود عملکرد سفارش دهنده ی تبلیغ و پیدا کردن شناخت هر چه بهتر نسبت به نیاز مردم در این فرآیند پر پیچ و خم خواهد بود. فرایندی که پیشتر در توضیح ساز و کار تبلیغات در گوگل در سایت پارینا نیز به آن اشاره شد.
با ما موفقید.