دومین وبگاه پرطرفدار دنیا یوتیوب است که آن را یوتوب هم تلفظ میکنند.با بخش سایت تبلیغات در گوگل پارینا همراه باشید.یوتوب بزرگترین شاخه ی گوگل است که در نوار ابزار این وبگاه دیده میشود.اگر بدنبال پرطرفدارترین وبگاه بارگذاری و تماشای ویدئو هستید به سراغ یوتیوب بروید.

این وبگاه از فیس بوک هم پرطرفدارترست و فقط به احترام گوگل پشت سر او حرکت میکند و این بر اساس آمار منتشر شده در 2 اکتبر 2017، از نظر رتبه ی الکساست.این سایت به کاربران اجازه ی بارگذاری،مشاهده و اشتراک گذاری ویدئو و با استفاده از تکنولوژی ادوبی فلش ویدئو و اچ تی ام ال 5 (5 HTML) انواع ویدئوها را نمای میدهد.

ویدئوها اعم از کلیپ های فیلم، کلیپ های تلویزیون و کلیپ های موسیقی و همچنین ویدئوهای وبلاگ ها، ویدئوهای اورجینال کوتاه و ویدئوهای آموزشی هستند.این وبگاه قابلیت پشتیبانی از ویدئوهای سه بعدی و آناگلیف را دارد و با فرمت های مختلفی از جمله فلش ویدئو، سازگاری دارد.

ویدئوهای این کمپانی را میتوان در پلی استیشن 3، پلی استیشن 4، وی، و ایکس باکس لایو نیز تماشا کرد. نسخه تلفن همراه این وبگاه بصورت یک نرم افزار بر روی پلت فرم اندروید نیز در دسترس است.در ادامه به نکات بنیادین در مورد یوتیوب میپردازیم. با بخش بلاگ پارینا همراه باشید.

طراحان یوتیوب

معماران یوتیوب،چاد هرلی، استیو چن و جاوید کریم بودند که در سال 2005 میلادی، پس از تجربه ی موفق خود در وبگاه فلیکر، تصمیم به ایجاد آن گرفتند.هرلی در دانشگاه ایندیانای پنسیلوانیا درس طراحی میخواند و استیو چن و کریم در رشته ی کامپیوتر دانشگاه ایلی نوی اوربانا، تحصیل میکردند.

این سه از کارمندان سابق پی پل بودند، که در سال 2005، برای بارگذاری عکس، بر آن شدند تا وبگاهی برای بارگذاری ویدئو ایجاد کنند.به همین منظور، در آپارتمان چن در ایالت سان فرانسیسکو میهمانی شام ترتیب دادند و حاصل آن ضیافت، تولد ایده ای به عظمت یوتیوب بود.

از مدت زمان فعال شدن دامنه ی این وبگاه تا اشتراک و نمایش اولین ویدئو چندماهی بیشتر نگذشت. و در 23 آوریل 2005، اولین ویدئوی بارگذاری شده را جاوید کریم در باغ وحش سن دیگو به نام ” من در باغ وحش ” به اشتراک گذاشت. این ویدئو هم اکنون نیز قابل رویت است.

محل استقرار یوتیوب

یوتیوب، اولین دفتر فنی خود را در سن متیوی ایالت کالیفرنیا معرفی کرد و پس از آن در سن برونو در همین ایالت تا کنون فعالست.سرعت پیشرفت یوتیوب بشدت چشمگیر بود تا جاییکه دست اندر کاران آن در ژوئن 2006 میلادی، اعلام کردند که روزانه بیش از 65000 ویدئو بارگذاری میشود. این در حالی بود که چیزی حدود 100 میلیون بار هم مورد بازدید عمومی قرار میگرفت.

گفتنی است این همه محبوبیت روز افزون اتفاقی نبوده. کمپانی تحقیقات بازار کام اسکور، آماری منتشر کرده که نشان میدهد این وبسایت،بهترین وبگاه بارگذاری ویدئو در ایالات متحده ی آمریکاست.چرا که با استقبال بیش از 40 در صد مردم، برای اشتراک ویدئوهای خود روبروست.

آمار رسمی دیگری که منتشر شده حاکی از آنست که در ماه مه سال 2010 میلادی، 14 میلیارد فیلم در این وبگاه بارگذاری شده است. نکته ی جالب اینجاست که سه چهارم به اشتراک گذارندگان، مردم ایالات متحده ی آمریکا هستند.یک آمار خیره کننده ی دیگر اینست: بارگذاران در هر دقیقه 60 ساعت فیلم به یوتیوب هدیه میدهند.

گوگل یوتیوب را در آغوش میکشد

با توجه به سیاست جذب پروژه های موفق از سوی گوگل،دور از ذهن بود اگر این کمپانی از قابلیت های یوتیوب صرف نظر میکرد.با پیشرفت چشمگیر و فزاینده ی یوتیوب، اکتبر سال 2006، حلقه ی اتصال این دو وبگاه مهم جهان بود.جایی که گوگل پیشنهاد 1.65 میلیارد دلاری خرید یوتیوب را مطرح کرد و در نهایت 13 نوامبر همین سال، مقصد این جابجایی برای صاحبان گوگل پلکس بود.

پس از خریداری یوتیوب، گوگل دست به کار شد تا هر چه آسانتر این وبسایت را در اختیار کاربران قرار دهد. چرا که اساسا تماشای فیلم های یوتیوب بر روی یک رایانه ی شخصی کار ساده ای نیست و لازمه ی تماشای آن نصب آدوبی فلش پلیر بر روی مرورگر است.

به همین منظور، گوگل با تولید مرورگر وب گوگل کروم، این امکان را به کاربران اینترنت داده تا بیواسطه و مستقیم، ویدئوهای یوتیوب را تماشا کنند.ژانویه ی 2010 هم، نسخه ای آزمایشی از یوتیوب ارائه شد که از مرورگرهایی که با HTML 5 سازگاری دارند، پشتیبانی میکند.همچنین اجازه میدهد بی هیچ نرم افزاری مانند ادوبی فلش پلیر، فیلم های یوتیوب را تماشا کنند.

این مرورگر ها گوگل کروم و اپرا بودند که اینترنت اکسپلورر در قیاس با آنها، این توانایی را ندارد‌.گفتنی است وبگاه یوتیوب صفحه ای دارد که اجازه میدهد مرورگر وب از HTML 5، پشتیبانی کند.مرورگرهایی که با استفاده از فرمت های H.264/MPEG-4AVC یا WebM از HTML 5، پشتبانی میکنند، میتوانند همه ی فیلم های یوتیوب را پخش کنند.

کیفیت و کدها

جالب است بدانید که آنهمه پیشرفت روزافزون و اقبال عمومی گسترده، در ابتدای تولد یوتیوب در شرایطی بود که فیلم های یوتیوب با کیفیت پایین و وضوح 240×320 پیکسل و با کمک کد سورنسون نمایش داده میشد.

طبیعتا این موضوع با مشکلاتی همراه بود که میتوان به پخش فیلمها با تک های صوتی اشاره کرد.در ژوئن 2007 م. گزینه ای برای نمایش ویدئوها در فرمت 3GP، پیشنهاد داد که به کاربران این امکان را میداد تا با تلفن همراه هم بتوانند فیلم های یوتیوب را ببینند.

نوامبر 2008، زمانی بود که یوتیوب پشتیبانی از 720 پیکسل اچ دی را در دستور کار خود قرار داد که به این ترتیب، نسبت دید کاربران از 3×4 به صفحه ی 9×16 تغییر یافت.این ویژگی جدید، به یوتیوب امکان راه اندازی H.26/MPEG-4 AVC را داد که بطور پیش فرض فرمت های ویدئویی را فشرده سازی میکرد.

در راستای این تغییرات و بهبود، اندکی بعد یعنی در نوامبر 2009، یوتیوب بر آن شد تا از 1080 پیکسل اچ دی هم پشتیبانی کند و ژوئیه ی 2010 این وبگاه اعلام کرد که از فرمت 4 کی پشتبانی میکند که امکان بارگذاری ویدئوها با وضوح 3072×4096 را به کاربران میدهد.

با همه ی این فراز و نشیب ها اما، یوتیوب به کاربرانش امکان ارائه ی فیلم ها با طیف وسیعی از کیفیت ها را میدهد.این استانداردها نام های مختلفی دارند که نام استاندارد کیفیت، SQ ، کیفیت بالا HQ و کیفیت بسیار بالا HD است.

پر بازدیدترین فیلم یوتیوب

گفته میشود پربازدیدترین فیلم یوتیوب، ویدئوی ” چارلی انگشت منو گاز گرفت ” میباشد که بیشتر از 375 میلیون بار، در ماه مه 2011 ، دیده شد.این ویدئو دو برادر انگلیسی را نشان میدهد که در آن چارلی یک ساله، دست هری سه ساله را گاز میگیرد و پدر این کودک فیلم را در این وبگاه منتشر میکند.

جالب اینجاست که استقبال از این ویدئو همچنان ادامه دارد و تا سال 2017 میلادی853465611 میلیون بار دیده شده است در حالیکه اکنون چارلی و هری راهی مدرسه شده اند.

قوانین یوتوب

از قوانین یوتیوب، که سختگیرانه هم اعمال میشود میتوان به ممانعت از انتشار ویدئوهایی اشاره کرد که ناقض حقوق صاحب اثر هستند. این وبگاه خود، مجهز به سیستم تشخیص حق تکثیر است.اما متاسفانه این سیستم، گاهی دچار اشتباه میشود.و معمولا بارگذاران ویدئو هم مردم عادی و هم شرکت ها و رسانه ها هستند.

یوتیوب هم خود ویدئوهایی را به اشتراک میگذارد.افرادی که در یوتیوب ثبت نام نکرده اند، تنها میتوانند آنها را تماشا کنند اما ثبت نام در یوتیوب به کاربران این امکان را میدهد که ویدئوها را در کانالشان بارگذاری کنند.درباره ی این گروه لازم به ذکرست کسانیکه بتوانند اثبات کنند به سن قانونی هجده سال رسیده اند، اجازه ی بارگذاری ویدئوهایی با محتوای احتمالی توهین آمیز را دارند!

مدیر یوتوب

تا سال 2010 میلادی، چاد هرلی یکی از پایه گذاران این وبگاه، مدیر یوتیوب بود. پس از کناره گیری، وی بعنوان طراح و مغز متفکر گوگل ادوردز (تبلیغات در گوگل) بود که به پست مدیر کلی این مجموعه منصوب شد. و افتخار جوانترین مدیر گوگل را از آن خود کرد.البته کمانگر، هم اکنون مدیریت پروژه ی گوگل تی وی از زیرمجموعه های یوتیوب را بر عهده دارد.

یوتوب و گوگل ادسنس

یوتیوب که با شعار ” خودتان را پخش کنید ” در مدت زمان کوتاهی، توجه کاربران دنیای اینترنت را به خود جلب کرد.بعلاوه این اپلیکیشن متد گوگل ادسنس را سازگار با شرایط خود، بعنوان تبلیغات در گوگل انتخاب کرد.اگر تا کنون یک فیلم هم در یوتیوب تماشا کرده باشید با فیلم ها و پیام های تبلیغاتی در آغاز یا میانه ی ویدئوها مواجه شده اید. این شکلی از تبلیغات پذیرفته شده در یوتیوب است.

تغییر در لوگوی یوتوب

لوگوی ساده ی یوتیوب پس از دوازده سال، ساده تر شد.در گذشته نوار قرمز رنگی تاکید بر روی کلمه ” تیوب ” را تداعی میکرد اما در طرح معرفی شده این تاکید به دکمه ی ” play ” منتقل شده است. خود نوشته ی یوتیوب هم با رنگ مشکی نشان داده میشود.

همچنین لوگوی اپلیکیشن یوتیوب را هم اکنون به شکل علامت سفید پلی در نوار قرمز رنگ مربعی شکلی مشاهده میکنیم که آن هم از تغییرات در لوگوی این برند متاثر شده است.امیدواریم خواندن این مطالب در بخش بلاگ سایت پارینا برای شما مفید باشد.

 

با ما موفقید.

keyboard_arrow_up