سیستم عامل گوگل اندروید Google Android، یکی از ابزارهای مهم و فراگیر گوگل است که خرید آن توسط کمپانی گوگل به دوازده سال پیش برمیگردد.مقاله ی پیش رو، مقاله ای متفاوت از سری مقالات سایت تبلیغات در گوگل پاریناست.

با ما همراه باشید.درست در ماه اوت ۲۰۰۵ میلادی، گوگل یکی از مهم ترین معاملات تاریخ خود را با شرکت کوچک اندروید که در پالو آلتوی کالیفرنیا فعالیت میکرد انجام داد.اساس شرکت اندروید از ۲۰۰۵ به بعد فعالیت هایش بواسطه ی معامله با گوگل وارد مسیر جدیدی شد.

توسط ریچ ماینرز،کریس وایت،نیک سیرز و اندی رابین مدیر عامل اجرایی اندروید با هدف فعالیت در زمینه تولید نرم افزار برای تلفن های همراه و برنامه های کاربردی مربوط به آن بنا شده بود.

بعد از الحاق اندروید به گوگل یکی از تغییرات اولیه چشم گیر تغییر سمت اندی رابین بعنوان مدیر عامل اجرایی اندروید کوچک به عنوان قائم مقام مدیریت مهندسی این شرکت و مسوول پروژه ی اندروید در گوگل بود.در حقیقت گوگل با این قرارداد نقش شرکت توسعه دهنده ی اندروید را ایفا کرده است.

گوگل اندروید اتحادیه تشکیل میدهد!

دستاورد اولیه این پروژه انتشار خبر تاسیس اتحادیه ی گوشی باز (OHA) در ۵ نوامبر ۲۰۰۷ میلادی،طی یک نشست خبری از طرف گوگل بود.این تیم که فعالیت خود را برای تولید سکوی تلفن همراه مبتنی بر هسته لینوکس شروع کرده بود داستان جالبی دارد.

تیم مذکور به همراه شرکت های نام آشنایی همچون :موتورولا،سامسونگ،ال جی الکترونیکس،اچ تی سی،تی – موبایل به رهبری گوگل از جمله پایه گذاران اتحادیه ی گوشی باز بوده اند.آنگونه که مدعیست به دنبال توسعه ی استانداردهای باز برای دستگاه های تلفن همراه است.

همچنین در پی تشکیل آن با حضور ۳۴ عضو مشهور در دنیای تولید تلفن های همراه،توسعه دهندگان نرم افزار و سازندگان تراشه ها سیستم عامل اندروید متولد شد که هم اکنون گوگل از این سیستم عامل برای تبلت ها و تلفن های همراه بهره میبرد.

شایان ذکر است قرار دادن این برنامه بر دستگاه های مبتنی بر این سیستم عامل،در گرو همکاری گوگل با دهها کمپانی دیگرست.بواقع دامنه ی این اتحادیه به همینجا محدود نشد.با گذشت تقریبا یکسال از شروع به کار اتحادیه گوشی باز در سال ۲۰۰۷،کمپانی هایی همچون ایسوز،توشیبا،سونی اریکسون،دل،هوآوی،اریکسون و چند کمپانی دیگر بزرگ صنعت تلفن همراه به این اتحادیه پیوستند.

بر اساس این حرکت آنها میخواستند چهارده عضو جدیدی باشند که در کنار اعضای قبلی به کمپانی هایی نظیر ایسر،لنوو،زد تی ای،مارول،شارپ و… به پشتیبانان جدید اندروید خوش آمد بگویند.در سال ۲۰۰۸ برای اولین بار نسخه ی تجاری اندروید بر روی یکی از گوشی های HTC منتشر شد.پارینا شما را به خواندن ادامه ی مطلب دعوت مینماید.

گوگل اندروید با نستله شیرین میشود!

در راستای سیاست گسترش ایده ها و برنامه ها در کمپانی های بزرگ،توسعه دهندگان اندروید رسما اعلام کردند که در نظر دارند با یکی از مشهور ترین کمپانی های صنعت شکلات سازی در جهان،نستله،همکاری کنند.

بهمین علت بود که نگارش 4,4 سیستم عامل اندروید کیت کت ،از مشهورترین مارک های شکلات و تولید کمپانی نستله،نامیده شد‌.در واقع شروع یک رشته نامگذاری های اندروید به افتخار همکاری با نستله ،شرکتی مطرح و محبوب بوده است.

سری آب نبات چوبی اندروید یا اندروید 5 در پانزده اکتبر ۲۰۱۴،اندروید مارشمالو یا اندروید 6 در سپتامبر ۲۰۱۵ از دیگر نامگذاری های جالب توجه بخش اندروید گوگل در این زمینه میباشد.اگر دنباله ی بروز رسانی های اندروید را به همین ترتیب بگیریم ایستگاه بعدی ماه اوت ۲۰۱۶ است که نسخه نوقا یا اندروید 7 رونمایی شد.

نوقا نام نوعی شیرینی پرطرفدار در خاورمیانه و جنوب اروپاست مرکب از شیر و سفیده ی تخم مرغ. دلیل انتخاب آن هم نظرخواهی گوگل از کاربرانش بوده است که در نهایت بر اساس تعداد آرا این نام را برای نسخه 7 یا ۲۰۱۶ اندروید منتشر کرد.سر انجام باید نسخه 8 اندروید یا اوریوا ” Orio ” در سال ۲۰۱۷ که جدیدترین و آخرین بروز رسانی از سری بروز رسانی های اندروید محسوب میشود یاد کرد.

گوگل اندروید؛معنی و لوگو

از آنجا که در کمبریج مقابل معنی اندروید آمده است ” یک ربات،ماشینی که بوسیله کامپیوتر کنترل میشود و به گونه ای ساخته شده تا ظاهری شبیه انسان داشته باشد ” آیرینا بلاک،تصمیم گرفت از یک منبع عجیب الهام بگیرد:دستشویی!چرا که هر کسی علامت روی دستشویی ها را دیده باشد با یک نگاه لوگوی اندروید را میشناسد.

آیرینا بلاک پس از مطالعات گسترده حتی در مورد اسباب بازی ها به این نتیجه رسید.تا جاییکه از تحقیق بر روی شخصیت های فانتزی و تخیلی هم نتوانست صرف نظر کند اما در نهایت قرعه به نام هیچیک از این منابع نیفتاد و بخت با علامت روی دستشویی یار بود.

یک خصیصه ی دیگر که که این لوگو را جالب توجه کرده اینست که گوگل بر خلاف شرکت های دیگر تصمیم گرفت تا لوگو را بصورت آزاد قرار دهد تا آن را هرکس بتواند به دلخواه خودش تغییر دهد.”ما تصمیم گرفتیم این لوگو یک لوگوی اشتراکی و تعاملی باشد که هر کس در دنیا بتواند آن را تغییر دهد.این تصمیم بسیار شجاعانه بود”.

بیانیه رسمی گوگل در خصوص لوگوی آزاد اندروید است.اندروید که شاید بهترین معادل برای آن ربات انسان نما یاآدم ماشینی باشد، اینگونه تلفظ میشود.بر اساس واژه نامه ی کمبریج در هر دو صورت تلفظ آمریکایی و انگلیسی خود حرف A بصورت مصوت کوتاه نه به شکل آ.

ویژگی های گوگل اندروید

از مهم ترین ویژگی های اندروید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

1- ارائه ی خدمت پشتیبانی از همه ی تکنولوژی های اتصال
2- پشتیبانی از فرمت های مختلف فایل های مالتی مدیا مانند: JPEG,Gif,PNG و …
3- حمایت و پشتیبانی از فرم های SMS,MMS,XMPP برای ارسال پیام های متنی
4- توسعه ی مرورگر موجود در اندروید بر اساس فریم ورک اوپن سورس WebKit
5- استفاده از نرم افزار SQLite به منظور ذخیره ی داده ها و مدیریت بانک های اطلاعاتی سبک
6- حامی بودن گوگل در برابر ابزارهای مختلف اندروید مانند کتابخانه ها،خطایاب،شبیه ساز گوشی و … برای توسعه دهندگان در کنار قابلیت دسترسی آسان
7- دنبال کردن پشتیبانی از سخت افزارهای مختلف مانند GPS و دوربین های متنوع سنسورهای مخصوص مانند سنسور مجاورت
8- کیفیت برتر به دلیل پردازش تصاویر و فایل های گرافیکی بوسیله ی OpenGl
9- امکان پرداختن به توسعه ی برنامه های کاربردی تحت این سیستم عامل با کمک گرفتن از تکنولوژی نسبتا جدید کمپانی Adobe با نام Air

اندروید و جاوا

بر خلاف آنچه تصور میشود، اندروید و جاوا همکاران خوبی برای یکدیگر هستند.بخش رابط کاربری سیستم عامل اندروید و برنامه ی نرم افزارهای جانبی اندرویدی و در یک کلام اکثر برنامه های اندروید با زبان جاوا نوشته میشوند.

در این حالت امکان استفاده از کتابخانه های جاوایی اندروید برای ارتباط با لایه های زیرین سیستم عامل اندروید را فراهم میکنند.اما سیستم عامل اندروید Java Virtual Machine ندارد.برای توضیح بیشتر برای پیاده کردن برنامه های جاوایی بر روی اندروید،کدهای جاوا به کدهایی تبدیل میشوند که اصطلاحا Dalvik گفته میشوند.

دالویک در واقع یک ماشین مجازی جاوایی است که در راستای برنامه نویسی برای اندروید بهینه شده تا سه پیامد خاص داشته باشد:

1- مصرف کم RAM
2- مدیریت مصرف CPU
3- کمترین میزان مصرف باتری
که همه ی اینها بیانگر بهینه سازی برنامه های جاوایی است.

سیستم عامل گوگل اندروید از چه فایل هایی پشتیبانی میکند؟

برنامه ی اندروید،در حالت پیش از فایل های زیر پشتیبانی میکند:
,gif ,  png,jpg, mp3, ogg, aac, bmp, wav, amr, midi mpeg4
آن دسته از کاربرانیکه بدنبال پخش فایل صوتی و تصویری هستند،میبایست از تگ ویدئو اچ تی ام ال ۵ و همینطور Adobe Flash Streaming کمک بگیرند.

یکی از موتورهای مرورگر گوگل کروم به نام موتور جاوا اسکریپت، در نسخه های جدید اندرویدی به کارگرفته شده است. که از نظر سرعت باید گفت سرعت بسیار زیادی در اجرای کدهای جاوا اسکریپت دارد.علاوه بر این کارکرد پشتیبانی مرورگر اچ تی ام ال ۵ یا به عبارتی HTML5 یکی دیگر از کارکردهای موتور جاوا اسکریپت است.

Android SDK

ساز و کار برنامه نویسی اندروید،Android SDK را میگویند که برنامه های مختلفی از جمله کتابخانه های اندروید،شبیه ساز سیستم عامل اندروید،مستندات اندروید و فایل های آموزشی را شامل میشود که کاربرد آن، کمک به کاربر در ایجاد برنامه هاست.

آنچه که برای نصب این ساز و کار برنامه نویسی لازم است، اینست که در ادامه به آن اشاره میکینم.کیت توسعه ی جاوا Apache Ant و Python2.2 برنامه های نوشته شده برای سیستم عامل اندروید با نسخه های گوناگون میباشد.

تعدادی از نرم افزارهای سیستم عامل اندروید:

Google Android Auto،Google Android Pay،Google Android TV،Google Android Wear

اپ گوگل اندروید اتو:این نرم افزار با قابلیت نصب بر روی تلفن های همراه،امکان بلوتوث بطور خودکار دارد به این شکل که اندروید اتو را میتوانید به شکلی تنظیم کنید که با وصل شدن یک دستگاه بلوتوث خاص مثل اتومبیل مجهز به سیستم بلوتوث به صورت تمام اتوماتیک اجرا شود.

در صورتیکه اتومبیلی فاقد سیستم بلوتوث باشد،میشود به گزینه ی فناوری ارتباطات در محدوده ی نزدیک یا همان NFC فکر کرد.

چرا که قابلیت برقراری ارتباط بیسیم دستگاه ها بوسیله ی تنها یک لمس ساده را دارد.سیستم فناوری ارتباطات در محدوده ی نزدیک از دو راه خدمت گذار کاربرانش است:

اولی،در شرایطیست که هر دو تلفن همراه این سیستم را داشته باشند و با هم داده ها را مبادله کنند.
دومی،تبادل داده ها بوسیله ی تگ های فناوری ارتباطات در محدوده ی نزدیک (NFC) است.تگ های NFC تراشه های کوچکی با قابلیت برنامه ریزیند که امکان به اشتراک گذاشتن داده ها یا اجرای فعالیت ها را ساده میکنند.

Google Android Pay

اپل پی، یک نرم افزار مربوط به اطلاعات کارت های اعتباری است که میتواند داده های آن را ذخیره کند.سیستمی مشابه این نرم افزار در سیستم عامل اندروید گوگل طراحی شده که تنها با یک اثر انگشت و لمس ساده مانند آنچه که ذیل NFC به آن اشاره شد میتواند در سریعترین زمان ممکن پرداخت های شما را به عهده بگیرد.آن هم با پشتیبانی پایانه ی فروش به مدد نرم افزارهای ویژه.

Google Android TV

گوگل اندروید تی وی به طور خلاصه عبارتست از نسخه ای بهینه شده از سیستم عامل اندروید برای صفحات نمایش بزرگ که بر اساس نسخه ی اندروید ال ” Android L ” طراحی شده بود.جهت دسترسی سریع و راحت کاربران به انواع نرم افزار و محتوا،تعداد زیادی از نرم افزارهای گوگل که سابقه ی طراحی آنها زیادست. مانند پلی استور ” play store ” بهره گرفته بود‌ند آن هم برای نمایش در همه مدل دستگاه و با هر اندازه ای.

اما بر خلاف آنچه مدیر عامل وقت،اریک اشمیت،تصور میکرد هرگز عصر جدیدی آغاز نشد.گرچه بازیگران جدیدی همچون Dish Network,Logitech,Best Buy,Inetl و شاید از همه نام آشناتر Sony متحد با گوگل به میدان آمدند.

فراز و نشیب ها

برنامه ی جدید که میخواست مرز میان نت و پخش محتوا را کمرنگ کند،در نهایت شکست خود را در برابر پلتفرم های تلویزیون هوشمند و انواع ست تاپ باکس ها پذیرفت.در حقیقت گوگل میخواست پلتفرمی ایجاد کند که بدون نیاز به اپلیکیشن ها به پخش محتوای وبسایت ها به رویای موفقیت این ایده دست یابد.

اما در نهایت اعلام کرد تلویزیون ها بستر مطلوبی برای مرور وبسایت ها نیستند. چه از نظر ابعاد صفحه نمایش و چه از لحاظ مسیر تعامل و کنترل.اما اکنون با تعدیل رویکردها، اندروید تی وی تبدیل به محصولی گردیده که میتواند با دسترسی بدون مرز به گوگل پلی ” google play ” از کالکشن موسیقی ها یا مضامین و محتوایی که روی تبلت یا گوشی هوشمند امکان نمایش دارند،بهره برد.

گوگل با رایزنی ها و انعقاد قراردادهای مختلف با تامین و تولیدکنندگان محتوا طی سالهای متمادی توانسته است امکان دسترسی به مجموعه ی فیلم ها،نمایش های تلویزیونی یا مجموعه فایل های موسیقی را به کاربران اندروید تی وی تقدیم کند.در نتیجه ی گسترش در متن برنامه ی اندروید تی وی،گوگل بر آن شد تا به دنبال انعقاد قراردادهای پی در پی با رسانه های مشهور،محتوای مورد نیاز در دستگاه ها تامین شود.

امکانات سرویس اندروید تی وی

اما بطور مشخص آنچه که میتوانید در سرویس اندروید تی وی ببینید عبارتند از :

1- اپ ها یا اپلیکیشن ها

2- سرویس های ذخیره سازی محتوا

3- بازی ها و گیم هایی که مخصوصا برای اندروید تی وی،این سرویس پرفراز و نشیب طراحی شده است.

میشود گفت اصلی ترین سرویسی که با اندروید تی وی در ارتباط است،طبیعتا google و سرویس های مربوط به آن اما است نه منحصر به آن.اندروید تی وی میانه ی خوبی با HDMI, IPTV, TV Tuner, Google Cast دارد.

که با حضور پررنگ آنها در عرصه ای به نام اندروید تی وی موقعیت انتقال محتوای گوشی های البته هوشمند و تبلت ها به دستگاه های تلویزیون در کنار پخش مستقیم آنها بر روی صفحه ی بزرگ دستگاه تلویزیون را فراهم کرده است.

و در آخر

کمپانی گوگل در حال حاضر به ترکیب اندروید تی وی و گوگل پلی گیمز ” Google Play Games ” البته بصورت پیش فرض علاقه نشان میدهد.بر اساس این شکل فرصت ذخیره بازی از جهت همسان سازی و امکان ادامه ی آن در هر دستگاهی چه گوشی هوشمند چه تلویزیون های بزرگ امروزی را در اختیار کاربرانش قرار میدهد.

چنین معجونی امکان فرصتی برای لایک کردن و تابلوی محبوب امتیازات بازی گوگل را در اختیار کاربران قرار میدهد.دو وجه امتیازی که گوگل با ادغام گوگل پلی گیمز و اندروید تی وی آنها را تعقیب میکند عبارتند از:

– ایجاد امکان بازی های چند نفره صرف نظر از اینکه چه دستگاههایی مورد استفاده است.

بازی کنندگان بدون نگرانی از اینکه دستگاه های بازی همزمان آنها با هم متفاوت است مثلا بصورت همزمان و در یک بازی چند نفره شرکت کننده ای با گوشی موبایل،دیگری با لپ تاپ یا تلویزیون میتوانند با هم به رقابت بپردازند.

– ایجاد امکان توسعه بازی هایی با قابلیت تقسیم صفحه نمایش.

حالا تلویزیون های اندرویدی میتوانند هر آنچه که کابران از یک جعبه تلویزیونی با قابلیت اتصال به اینترنت TV Box میخواهند را در در اختیار آنها بگذارد.

با ما موفقید.

keyboard_arrow_up