میخواهیم شما را در سفری به گذشته با خود همراه کنیم. همان زمانی که روزهای دلهره‌آور دریافت کارنامه در دوران مدرسه فرا میرسید و نتیجه‌ی تمام تلاش‌های یک سال تحصیلی‌مان در یک کاغذ خلاصه میشد. پس با مقاله گوگل آنالیتیکس در سایت تبلیغات در گوگل پارینا همراه ما باشید.

نگاه اشتباهی که ما در دوران کودکی آموخته‌بودیم آن بود که تنها نتیجه برایمان مهم باشد اما باید میدانستیم نتیجه تنها یک عدد است و چیزی که باید به آن توجه شود تحلیلی است که از آن بدست می‌آید و چراغ راهی است که برای سال‌های آینده باید از آن کمک گرفت.

گوگل آنالیتیکس دقیقا همان تجزیه‌ و تحلیل داده‌هاست که شما را در ادامه‌ی مسیر راهنمایی میکند.
حال میخواهیم به معرفی دقیق گوگل آنالیتیکس بپردازیم. گوگل آنالیتیکس سیستم هوشمندی است که گوگل جهت تجزیه‌وتحلیل آمارهای مربوط به یک وبسایت طراحی کرده‌است .

نکته‌ای که گوگل در طراحی گوگل آنالیتیکس رعایت کرده‌است این است که جامعه‌ی هدفی که این سیستم برایشان طراحی شده کاملا عمومی میباشد و طیف گسترده‌ای از کاربران را فرا میگیرد پس برای استفاده از آن نیاز به هیچ‌گونه تخصصی وجود ندارد و تمامی کاربران به راحتی میتوانند از آن بهره ببرند.

نکته‌ی دیگری که گوگل در این سیستم جامع تحلیلی بدان پایبند است، رایگان‌بودن این سرویس میباشد که در جهت استفاده‌ی عمومی از این امکان میباشد.

اما سوالی که پیش می‌آید این است که هدف گوگل از طراحی چنین سیستمی چه بوده‌است؟ گوگل به‌خوبی به این نکته واقف است که بخش جدایی‌ناپذیر این ارگان کاربرانش میباشد و درواقع گوگل بدون کاربرانش تهی از معنا میباشد و ادامه‌ی حیاط گوگل منوط به آنها میباشد پس پیشرفت آنها به معنای پیشرفت گوگل است و تلاش همگان در یک راستا موجب سعادت جمعی آنها خواهد شد.

گوگل آنالیتیکس نشان‌دهنده‌ی چه چیزهایی است؟

برای پاسخ به این سوال میخواهیم خود را به‌عنوان یک مهندس گوگل که وظیفه‌ی طراحی چنین سیستمی به او محول شده‌است تصور کنیم و این سوال را در ذهن خود بررسی کنیم که ما برای طراحی چنین سیستمی باید چه نکاتی را موردنظر قرار‌دهیم؟

به‌صورت روتین و در هر کسب و کاری ساده‌ترین نکته تعداد مراجعین میباشد که در گوگل آنالیتیکس نیز تعداد مراجعین به هر وبسایت مورد بررسی قرارمیگیرد. معیار دیگری که در آنالیز گوگل ارزیابی میشود نحوه‌ی ورود کاربران و چگونگی آشنایی آنها با وبسایت تحت مدیریت شماست.

آنها کاربر و رفتارش را لحظه‌به‌لحظه دنبال میکنند و آنالیزی که مفید است را در اختیار ما قرار میدهند. برای آنها مهم است که کاربر پس از ورود به یک سایت چه رفتاری از خودش نشان میدهد و چه مدت در سایت میماند و از کدام قسمت‌های سایت دیدن میکند و چه نکاتی برایش جذاب‌تر است.

گوگل آنالیتیکس حتی این نکته را نشان میدهد که کاربر با چه نوع دستگاهی وارد سایت شما شده است برای مثال با تلفن همراه بوده یا خیر. این اطلاعات به صاحب وبسایت از این نظر کمک میکند که متوجه میشود که برای جذب بیشتر مخاطبانش از چه راهکارهایی استفاده کند.

اصطلاحات اختصاصی

اولین اصطلاحی که به بررسی آن میپردازیم dimensions میباشد که معادل فارسی آن ابعاد است و بُعدهای مختلف یک وبسایت را مدنظر قرار‌میدهد و کاربر را از زمانی که وارد سایت شده، طول زمانی که در آن گذرانده و نحوه‌ی ورود و اینکه چگونه و از چه طریقی وارد سایت میشود مورد ارزیابی قرارمیدهد.

واژه‌ی بعدی metrics میباشد که شاید بتوان از آنها به عنوان زیرمجموعه‌های dimensions یادکرد و آنها جزئیات ابعاد را ارائه میدهند.

زمانیکه شما در یک سایت میگذرانید به اصطلاحی به نام sessions تعلق میگیرد که معمولا پس از سی‌دقیقه عدم ارتباط کاربر با آن وبسایت دوره‌ی آن به اتمام میرسد و گوگل از کاربرانی که از مدت‌زمانی در سایت شما حضور داشته‌اند به عنوان users یاد میکند.

واژه pageviews همانطور که از اسمش پیداست به معنای مجموع مشاهدات از یک سایت است.
اصطلاح visitors که به دودسته‌ی new و returning تقسیم میشود برای افتراق میان کاربرانی است که برای اولین بار به سایت مراجعه کرده‌اند و کاربرانی که پیش از این نیز به این وبسایت مراجعه نموده‌اند.

ما در گوگل آنالیتیکس هدف‌هایی برای خود در نظرمیگیریم که آنهارا goals مینامیم. این اهداف میتواند برای مثال افتتاح یک حساب کاربری باشد که گزارش این نیز از طرف گوگل در اختیار ما قرارمیگیرد.

در این مقاله سعی داشتیم به صورت خلاصه و جامع شما را با ماهیت و مبانی کلی گوگل آنالیتیکس آشنا کنیم هرچند که بررسی این مبحث جزئیات بیشتری را هم دربرخواهد گرفت که متخصصین ادوردز ما در پارینا به جزئیات آن مسلط هستند و از این امکان برای پیشرفت بیشتر‌ مشتریانمان در زمینه‌ی تبلیغات در گوگل استفاده‌ی لازم را میبرند.

مثلا ما در راستای هدف آگاهی رسانی‌مان به کاربران، لینک ادرودزِ مرتبط با گوگل آنالیتیکس را برایشان ارسال میکنیم که این میتواند در روند تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌ آنها کمک‌حال شان باشد.

 

با ما موفقید.

keyboard_arrow_up