کلیک هرز یا Invalid Click چیست؟پیشتر اشاره کردیم که به تبلیغات در گوگل ادوردز تبلیغات کلیکی گفته میشود.چرا که به ازای هر کلیک از سوی کاربران هزینه ای از حساب دارنده ی سایت کسر میکنند نه به ازای نمایش آن.

با وجود اینکه کمپانی طراح این دسته از تبلیغات،یعنی گوگل تمهیداتی برای کنترل و مدیریت تبلیغات کلیکی هدفمند اندیشیده. که مثالهای آن در پی می آید.

مانند انتخاب شهرها و کشورهای نمایش دهنده ی تبلیغات. یا انتخاب ساعت نمایش برای مثال بیست و چهار ساعت شبانه روز یا اوقاتی از آن. همچنین نمایش یا عدم نمایش در روزهایی از هفته مانند روزهای تعطیل. که به انتخاب دارنده ی سایت امکان انتخاب هر یک از این دو گزینه فراهم است.

اما از زمان رونمایی از گوگل ادوردز، بودند کسانی که با کلیک های بی هدف، البته با هدف شکست رقیب در نمایش تبلیغاتش نقطه ضعف این دسته از تبلیغات در گوگل را به کمپانی طراح و مغز متفکر پروژه ی گوگل ادوردز، سالار کمانگر، گوشزد کردند.

مساله ی کلیک هرز تنها به گوگل ادوردز محدود نمیشود. بلکه این معضل گریبانگیر گوگل ادسنس و تبلیغات مشابه هم شده است اما به شکلی دیگر.برای تیم تولید محتوای پارینا این مقاله اهمیت فرهنگی و اجتماعی دارد.

تدابیر گوگل برای مقابله با کلیک هرز

از همینجا بود که اتاق فکر گوگل ادوردز، بر آن شد تا این مشکل بزرگ را برطرف کند. از این رشته اقدامات به عنوان تدابیر گوگل برای مقابله با کلیک هرز یاد میکنند.چرا که میتوانست انگیزه ی سفارش دهندگان تبلیغ را تهدید کند و ضرر بزرگی به این کمپانی وارد نماید.

گوگل سرانجام اعلام کرد که با اندیشیدن تدابیری توانسته است امکان شناسایی آی پی هایی که در یک روز از یک سایت مشخص با شناسه ی گوگل ادوردز بازدید میکنند را فراهم نماید تا در صورت مواجهه با کلیک های هرز آسیبی به حساب اعتباری همکارانش وارد نشود.

این اعلام رسمی گوگل خبر خوشی برای کاربران ادوردز خود داشت:کلیک های هرز بی بها هستند.در واقع این پیامی دو جانبه بود از سوی گوگل یکی به همکاران خود که حافظ منافع آنهاست و دیگری به اعمال کنندگان این رفتار زننده در فضای مجازی. اگر توان رقابت ندارید این مشکل شماست.

گفتنی است همانگونه که پیشرفت تکنولوژی، خدمات بیشماری به نوع انسان میکند میتواند روی ناخوشی هم به بشر نشان دهد. و در جهت انگیزه های سوء،مخرب هم باشد.گوگل ادوردز از این قاعده مستثنا نیست.

روبات ها در خدمت ضربه زدن به اخلاقیات

در سالهای اخیر دیگر با کلیک های هرز به همان روش سنتی و دستی مواجه نیستیم بلکه پدیده ای به نام روبات ها تجسمی از همان روی ناخوش تکنولوژی است.روبات ها تعبیری از ضعف توان فکری افرادی هستند که گمان میکنند با تلف کردن انرژی خود میتوانند سرمایه ی دیگران را تهدید کنند.

زهی خیال باطل؛ آنها تنها سرمایه ی اخلاقی و فرهنگی خود را به دست باد میسپارند و به جای استفاده ی درست از وقت ارزشمند، انرژی صرف چیزی میکنند که تنها مسکنی برای روان بیمار آنهاست.با این وجود گوگل با پذیرش این اتفاقات هزینه ی یک به یک کلیک های هرز را محاسبه کرده و ظرف چند ساعت به صاحب اکانت باز پس میدهد.

قوانین گوگل در این زمینه چنان سختگیرانه اتخاذ شده که هزینه دوبار کلیک با یک آی پی را در هر شرایطی سالم یا ناسالم، به دارنده ی تبلیغ باز میگرداند.

فرهنگ و کلیک هرز

در سالهای اخیر بسیار شاهد برگرداندن هزینه ی دابل کلیک از سوی گوگل بودیم و این در نوع خود مغتنم است.و شاید بتوانیم کارهایی نظیر دسترسی ربات ها انجام دهیم اما این یک مشکل بزرگ فرهنگی است.صاحبان کسب و کار به جای رقابت با افزایش کیفیت، توقف تبلیغات رقیبان را راه چاره میدانند. اما نکته ی جالب اینست که با وجود این مزاحمت ها تنور تبلیغات در گوگل همچنان گرم است.

مسلما این از درستی راه ناشی میشود که انسان های شریف اهل رقابت از راه سالم هستند و در این مسیر تسلیم مغز بیمار کاهلان نمیشوند.اگرچه گوگل به مدد دانش و تکنولوژی روز، توانسته است وکیل مدافع مشتریان خود باشد اما همچنان صورت مساله به قوت خود پا برجاست: تا کی میخواهیم اخلاق را ببازیم و ادعای فرزندخواندگی تمدن بشری را به دوش بکشیم؟

آیا این نشانه ی ضعف ما و فریاد ناتوانی خود به زبان خود نیست؟ جهان را فقط با گازهای گلخانه ای آلوده نمیکنیم. نادیده گرفتن اخلاق و قوانین نانوشته هم هوای جهان را بد میکند، هوای جهان را بد نکنیم.

با ما موفقید.

keyboard_arrow_up